Möte med niorna i bokhandeln

Läsare i bokhandeln 2

Jag skulle köpa en bok i bokhandeln. Astrid Lindgrens dagbok från krigsåren. Vid bokhyllorna står en lärare. Vi samtalar. Läraren är där med klassen. De är där böckerna är.

– Vi är här och köper böcker. Eleverna får en bok i gåva, de får välja den själv. Vi var en timme i biblioteket också. Det stora. Det vackra. Eleverna satt i lässalen och fick uppleva hur den var och kändes.

Läraren berättar. Jag möter eleverna. De kommer med sina böcker. De har valt dem noga. De flesta är på engelska. En elev är svag för klassiker och höll Alice i Underlandet i sina händer. En annan elev tänkte på framtiden och köpte en kokbok. En annan elev köpte en bok som eleven hade läst om. Jag står mitt i ett bokprat. I bokhandeln, med eleverna, med läraren. Vi talar böcker, vi talar bokhandel. Vi talar bibliotek.

– Jag är svag för klassiker, säger en elev i årskurs nio. Hans kommentar får mig att säga hej HOPP!

Eleverna kom från Kunskapsskolan i Enskede. Skriv det bad de.

Läsare i bokhandeln

 

Det här inlägget postades i Boken i undervisningen, Lektioner och lektionsförslag, Litteratur och läsning och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.