Lektionsförslag – berätta om ditt lärande

Jag ställer alltid frågor om elevernas lärande. Det gör jag dagligen. Det kan handla om matematik, geografi – ja alla ämnen i kursplanerna. Detta för att medvetandegöra att lärandet hos eleven står i fokus. Jag gör detta muntligt, kollektivt, enskilt. Jag ser utvärderingarna som en väg till den utveckling vi ska göra i klassen. Den är både en utveckling vi gör ihop i gruppen och en utveckling vi gör i var och en av oss. Jag värderar inte svaren. Jag söker förstå min roll i dem. Och omsätta till mitt uppdrag.

Det här inlägget postades i Formativ bedömning, Frågekonsten, Lektioner och lektionsförslag och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.