UR- Serien BARN AV SITT SPRÅK

BARN AV SITT SPRÅK

Snart startar serien BARN AV SITT SPRÅK. En serie om sex avsnitt om vardera 30 minuter. Syftet med serien är att gestalta hur barn kan erövra språket, läsa och skriva – ja hur läslusten väcks och hur språket erövras i grundskolan.

HELA SKOLAN LÄSER

Första avsnittet handlar om HELA SKOLAN LÄSER. I Rannebergsskolan högläser man en och en halv timme om dagen och gissa vad som händer… ja, jo, eleverna läser som aldrig förr. Klart att de ska ha högläsning. Det är ju själva vägen till hela språket i boken och den självständiga läsningen.

KÖRLINGS BARN

Andra avsnittet heter KÖRLINGS BARN… ja, det är ju 30 minuter om mig och mitt lärartänk och så om eleverna och deras rättigheter.

PÅ VÄG MOT ETT ANDRA SPRÅK

Tredje avsnittet heter PÅ VÄG MOT ETT ANDRA SPRÅK – och där handlar programmet om hur att förstå texter – eleverna aktiveras och blir egna textproducenter.

TALA INFÖR KLASS

Fjärde avsnittet TALA INFÖR KLASS – ja just det. Hur är det att tala inför alla och vilka stöd och redskap ges för att lyckas bli en talare inför klassen.

KÄMPAR FÖR BOKEN

Femte och sista avsnittet KÄMPAR FÖR BOKEN – där lärare får en uppsjö idéer om hur man kan arbeta med skönlitteratur i klassrummet.

**********************

PRODUCENTEN BARBRO LJUNGSTRÖM

Jag är förstås både stolt och glad över att ingå i denna serie. Den person som jag lärde känna och som följde mig varsamt i mitt liv och lärarliv är producenten och projektledaren Barbro Ljungström. Jag har bestämt mig för att göra en liten intervju med henne här på bloggen. Vill ni vara med och ställa en fråga till en UR producent – välkomna att fråga här.

Det här inlägget postades i Klassrummet, Läraryrket och lärarrollen, Ordförrådet, Släkten Körling, Styrdokumenten, Svenska, Svenskämnet, Verkligheten och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.