I elevernas tjänst – leda för att lära!

Hittar mina anteckningar. Jag var på ledarkonferens ute i Europa. Det är några år sedan. Jag tycker om att tolka och återförstå mina anteckningar. Men jag finner dem så kontextbundna. De hör ihop med orden i det rum jag hörde dem. De hör ihop med ledaren som sa dem. De hör ihop med människorna jag delade informationen med. Nåväl här är några ledarskapsord:

  • Empower others to act
  • Inspire a shared vision
  • Enginering change
  • Nursuring the whole
  • Have the glue that hold it together

Och i det stora hela handlade det om att ständigt och hela tiden sträva efter en bättre väg och ställa sig frågan ”What is important”? Det handlar också om att våga ta risker. Våga pröva och genomföra. Men inte utan utvärdering, analys och argumentation. Jag tycker detta ledarskap handlar om allt ledarskap. Läraren är en ledare. Och ledarskapet i klassrummet kan omslutas av denna tanke. Och ständigt – BERÄTTA OM DET SOM ÄR BRA!

Alltid det som är bra! Det handlar inte om att vara överdrivet positiv. Det handlar om att se för att förändra till något bättre. Alltid i elevernas tjänst!

Det här inlägget postades i Barns rättigheter, Läraryrket och lärarrollen, MITT UTVIDGADE KOLLEGIUM. Hälsa på en kollega, bara ett klick bort, Pedagogik, Skolorden, Skolrättigheter och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.