Stavning och undervisning

Jag är intresserad av stavning. Hur att undervisa om stavning. Jag vill inte rätta eleverna utan låta dem upptäcka stavningen. Jag vill därimot inte missa elevens lärande fråga – Hur stavas det här?

En lärare berättade om en fantastisk undervisning om hur tidningar stavar till namnet Khadaffi. Det är olika överallt. Det är intressant att tala om stavning. Det leder till mer än stavningen. En värld öppnar sig. En hel värld faktiskt.

 

This entry was posted in Barns rättigheter, Svenska, Svenskämnet and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Stavning och undervisning

  1. Carla says:

    Vad roligt att veta att någon annan har tänkt samma tanke!
    När jag kommenterade att jag hade läst 3 olika stavningar av Khadaffi i samma tidningen och att jag inte förstår hur kan man publicera dem, folk tittade på mig som om jag var konstigt.
    Jag är språklärare i spanska/engelska och sedan jag började lära mig svenska har jag frågor om språket som gör att folk undrar om vad jag egentligen tänker eller varför bryr jag mig om de frågorna.
    Tack!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.