Skolstart för lärare: Tänkvärd film för lärare!

Det går så fort att växa upp och vi har alla ett stort och underbart ansvar för just detta växande. Den inre växandet betyder att vi ständigt blir till genom att bli emottagna, mötta, lyssnade till och får spegla oss i andra. Tystnad kan det aldrig vara tala om. Ta emot! Skolan är generös (lgr 11)

Det här inlägget postades i Barns rättigheter, Läraryrket och lärarrollen, Lektioner och lektionsförslag, Litteratur och läsning och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Skolstart för lärare: Tänkvärd film för lärare!

 1. Plura skriver:

  Fort går det, fast när man är yngre gick det hemskt sakta att fylla moppe, fylla körkort, allt det där vuxna fick göra. När det väl var avklart rusade livet vidare.

  Kan det vara så att man har olika snabbhetstider i livet. Snabbt, sakta, snabbt, segt eller vliken rytm det nu är. Och allt detta handlar om lärande på något sätt.

 2. Anne-Marie Körling skriver:

  Barndom tar tid, ska ta tid, vi ska ge tid, låta det inre också växa. Taklöst är växandet. Likaså lärandet. Jag tror inte på det snabba. Jag tror på det som intresserar. Tack Plura.

 3. Anne-Marie Körling skriver:

  Att växandet har sin egen takt är förstås självklart. Att ungar växer upp kräver också ansvar. Så att de kan åka moppe, läsa böcker och utvecklas mot sina mål. Att de får drömma. A-M

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.