Se till mig som liten är

Se till mig

som liten är

vart jag mig i världen vänder

står min lycka i min omvärlds händer

***

vi är alla ansvariga för barn

”it takes all of us to bring up a child”

Jag måste ändra orden i psalmen och i den goda frasen om byn som ansvarade för barnet. Jag måste ändra orden så att ansvaret kryper innanför mitt skinn, bultar i mitt hjärta, så att meningen med barndom står klar för mig som vuxen, att ett barn får leva längre och berika med sitt liv många och långa år över sin fyraårsdag.

This entry was posted in Barns rättigheter, Verkligheten and tagged . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>