Om Ellen Key twittrade detta århundrade …

”Skolan är förslappande, inte minst genom en undervisning som aldrig utgår från elevernas omdömen och intressen. Lärarna behandlar eleverna som om de vore kappsäckar: de packas fulla av kunskaper som genast glöms bort.” Ur Ronny Ambjörnsson: Ellen Key En europeisk intellektuell, Albert Bonnier Förlag, 2012

Jag tänker:

Jag önskar ett nytt skolår för varje elev. Längre än så vågar och vill jag inte drömma. Då utesluter jag mina elevers medverkan och påverkan.

 

This entry was posted in Ansvaret, Barns rättigheter, Litteratur och läsning, Pedagogik, Pedagogiska samtal and tagged , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.