Sagan om den lyckliga bläckfisken

den lyckliga bläckfisken copyright min son då någonstans mellan två och tre år! Körling fotograferar 2010Sagan om den lyckliga bläckfisken copyright min son då två,tre år - körling fotograferar 2010Körling fotograferar sin sons saga - den lyckliga bläckfisken - 2010Körling fotograferar den lyckliga bläckfisken, ritat av min son då två-tre år gammal, fotograferad av Anne-Marie 2010Körling fotograferar 2010Körling fotograferar 2010Körling fotograferar 2010

Detta är sagan om den lyckliga bläckfisken. Det är min son som är författare och illustratör till den. Den är ritad i en bok och har en början och ett slut. Själva höjdpunkten i den spännande berättelsen kommer då min son ritar den lyckliga bläckfisken. Den är lycklig i två illustrationer. Därefter avslutar min son berättelsen med att återgå till själva inledningen. Han knyter berättartekniskt ihop säcken.

Detta var en saga min son berättade om och om igen då han var en så där två, tre år. Han visste precis vilka ord han skulle säga till alla sina ritade teckningar.

Jag inser idag att han hade fångat in en hel del av den berättarteknik han åtnjutit i form av sagor, högläsning och genom att titta i böcker och läsa dem för sig själv och tillsammans med oss.

Jag har en film då han sitter och läser. Då är han ännu yngre. Knappt två tror jag. Då berättar han den saga som jag har läst för honom, som hans några år äldre syster läst för honom, sen gör han det själv.

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Barns rättigheter, Litteratur och läsning, Skriver om ditt och datt, Strategier, Svenskämnet, Visionerna och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.