Söndag gör jag ingenting, ingenting, ingenting… behovet av att trotsa

Söndag gör jag ingenting, ingenting, ingenting… behovet av att trotsa!

… det var en gammal sång vi sjöng i skolan för att lära oss veckodagarna. Jag lärde mig veckodagarna men kunde inte låta bli att göra något på söndagarna. Jag insåg att trots är också en lärande egenskap. Man måste trotsa. Därför är det så bra med trösklar, små staket att klättra över, antaganden som är en aning för kryddade med ”så-är-det” nedslag. Trots och göra annorlunda och nytt behöver något att ta avstamp från.

Söndag gör jag vad jag vill,

vad jag vill, vad jag vill…

This entry was posted in Barns rättigheter, Läraryrket och lärarrollen, Värdegrunden, Verkligheten, Visionerna. Bookmark the permalink.

One Response to Söndag gör jag ingenting, ingenting, ingenting… behovet av att trotsa

  1. Plura says:

    Trots är väl utvecklingens moder?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>