Matordsglädje! Ordrikemästare!

Jag smög in till min favoritbokhandel – Bokslukaren vid Mariatorget – och där äter jag mer med ögonen än med munnen. Jag tänkte på mitt besök vid Runstensskolan och den vackra utnämning skolan och skolmatsalen fått. De är Sveriges matgladaste skolmatsal. Då slog det mig att om man får utnämningen att vara Sveriges matgladaste skolmatsal så måste det betyda att man är en av världens bästa skolmatsalar. En av världens gladaste och godaste skolmat som serveras i den en varm och generös miljö – i en skola. Läs här om idén och tanken bakom!

Jag vet också att alla platser kan språkberikas och att matsalen i en skola i högsta grad är en plats för orden, meningarna, bokstäverna och att en härlig berättelse om mat skapar hunger och smak redan innan man sätter tänderna i själva den dillslungade citron-potatisen.

Jag skulle vilja inrätta ett pris – TILL DEN SKOLA SOM ORDBERIKAR OCH GÖR MENINGEN MED SKOLAN STÖRRE OCH INNEHÅLLSRIKARE!

Det här inlägget postades i Läraryrket och lärarrollen, Lektioner och lektionsförslag, MITT UTVIDGADE KOLLEGIUM. Hälsa på en kollega, bara ett klick bort, Ordförrådet, Pedagogik, Skolrättigheter, Strategier, Styrdokumenten, Svenska och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.