SLÅ PÅ STORT SKOLVERKET – EN LÄROPLAN TILL ALLA!

Hej Anne-Marie! Vet du? I dag kom den : ) Läroplanen! Den var så där härligt nytryckt att det tom luktade färg om den. Jag hade turen att befinna mig i lärarrummet just som lådan kom och jag fick mitt eget ex.. Tyvärr fick vår skola bara sju stycken Läroplaner och en Kommentarsmaterial /ämne. Detta fast vi är 16st lärare. Trist. : ( Funderar på om advokater slåss om lagboken, läkare om instrumenten eller brandmännen om kartorna? Hur ska man kunna köra åt rätt håll om man inte vet vart man ska, om man inte har en karta…? Jag är en av de lyckliga som kan skriva som du ”Jag har en plan! En läroplan”. Tyvärr är den nog inte min egen, tyvärr måste jag nog dela den med andra. Så personlig kan den aldrig bli. Har ni fått den? Hoppas du snart skriver om Lgr11 igen.

****

Jag vill också ha ett exemplar! Jag vill också möta alla lärare med sitt alldeles egna exemplar, i lärarhänder och i lärarhuvuden, vi ska skapa gemenskap med våra styrdokument!

 Mina förslag till ordspråk kring Lgrr 11:

 • Jag har en plan – en läroplan!
 • Ett styrdokument värt sin vikt i lärande!
 • En skola för alla – en gemenskap med Lgr 11
 • Råd, lag och innehåll – allt i läroplanen.
 • En lärare är mer än sin läroplan
 • Att få en läroplan och att bygga den!
 • Skapa gemenskap i skolan – tala om styrdokumenten!
 • Eleverna står ut i läroplanens värdegrund.

 

 

This entry was posted in Barns rättigheter, Formativ bedömning, Skolrättigheter, Styrdokumenten and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to SLÅ PÅ STORT SKOLVERKET – EN LÄROPLAN TILL ALLA!

 1. Morrica says:

  Nej tack, jag vill inte ha en nytryckt läroplan i papper, jag vill ha den smidiga elektroniska sökbara läroplanen som finns i min Smartphone, ständigt till hands, ständigt senaste versionen med alla revideringar och uppdateringar direktlevererade. Sån är jag, men eftersom vi är olika är det bra att det finns olika modeller av läroplanen också. Huvudsaken är ju att innehållet är detsamma =)

 2. Anne-Marie Körling says:

  MEN SÅ KLOKT, SÅ KLOKT. A-M

 3. Plura says:

  Men Morrica, AM och Bertil, vad jag vet kommer det inga uppdateringar och revideringar av Lpfö98 och Lgr11.

  Dock av Lpf94, som måste harmoniseras med Europa i kärnämnena allt i andan av Bolonga;)

 4. Morrica says:

  @Plura – samhället förändras, omvärlden förändras, villkoren förändras, om skolan förblir statisk blir den raskt irrelevant och meningslös. Även om det inte kommer vare sig uppdateringar eller appendix idag eller i morgon kommer de kanske om ett år eller sju.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.