Utvärderingar – elevens tankar om arbetet

Eleverna i mina klasser har alltid fått utvärdera det vi har gjort ihop. Jag kan inte följa lärandet annars, och det kan inte eleverna heller. Det är viktigt att summera, reflektera och fundera över det som är lärande. Det är också viktigt att fundera över vilken betydelse saker och ting har för eleverna i deras egna liv. Och att läraren kan framhärda faktum att det vi gör i klassrummet kommer påverka på längre sikt. Yrket äger lärandets horisont brukar jag tänka.

 

 

This entry was posted in Formativ bedömning, Pedagogik, Styrdokumenten, Svenska and tagged , . Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.