Inkluderingen i undervisningen

Vi inkluderar eleverna alldeles för lite i undervisningen. Jag förstår inte att vi inte ser eleverna som resurser och  inte objekt. Om vi ser eleverna som resurser så kommer de att bli engagerade i såväl sitt egna lärande, som i andra lärande såväl i undervisningen. Att vara inkluderad i undervisningen innebär också att man kan påverka den. Om vi planerar för mycket utesluter vi medverkan. Därför måste vi fundera över hur vi kan skapa möjligheter för engagemang för medverkan, påverkan och samspel kring det vi gör varje dag i klassrummet. Jag har massor av idéer som skapar möjligheter för detta och som besparar läraren från ensamt och alldeles för tungt arbete.

Det här inlägget postades i Formativ bedömning, Matematikundervisning, Pedagogik, Pedagogiska miljöer och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Inkluderingen i undervisningen

  1. Eva-Britt skriver:

    Amen.

Kommentarer är stängda.