Lärare har 99 olika undervisningar

Barn har 100 språk men berövas 99 sägs det. Jag upplevde då jag utbildade på mig på Nya Zeeland att om en eleven inte förstår eller utvecklas måste jag pröva mina alla mina pedagogiska möjligheter. Jag har en pedagogisk utmaning. Det gillar jag. Detta att man som vuxen, utbildad, tar ansvaret och inte lägger misslyckandet på eleven. Då tänkte jag att för att eleven inte ska förlora sina 99 andra språk så bör läraren möta upp med de 99 undervisningar som skapar förutsättningarna för det.

Jag tänker också på att läraren inte alls är ensam med eleverna. Läraren är tillsammans med eleverna. Det är något helt annat som kan skapas om man förhåller sig så.

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Barns rättigheter, Hinder för lärande, Läraryrket och lärarrollen, Styrdokumenten, Värdegrunden och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.