Gemenskap med varandra kring våra uppdrag

Jag vill, behöver och hoppas på utveckling och gemenskap då det gäller skolan. Jag tror vi ska bära läroplanen med oss så att vi kan skapa gemenskap till vårt uppdrag och det vi kan och bör diskutera. Jag önskar att läroplanen var en del av det man såg lärare ha i sin vardag. All förändring börjar i en lärares huvud, ingen annanstans om man ska vara krass. Läroplanen Lgr 11 sätter fokus på skolans uppdrag och lärarnas yrkesprofession – att utveckla lärandet. Det står inte mycket om vad eleverna ska göra under själva processen – mer vad de i undervisningen ska få av innehåll. Läroplanen talar om generositet. Vi behöver gemenskapen för att utveckla hur. Det är också hur vi ska diskutera under våra pedagogiska diskussioner. Det ska synas att vi har den gemenskapen också i det yttre.

Det här inlägget postades i Läraryrket och lärarrollen, Styrdokumenten och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.