Lektionsförslag: Skriv Snusmumrikens brev!

Titta på avsnittet om Mumintrollen av Tove Jansson. Jag tänker på det språk som används och hur barn mår bra av språk: Mässingknoppar, kristallkronor, brev, mamma, världen, vintersömn, november … Här är det också en gammal film och den kan beteckna den textrörlighet som kommer ur boken, som syns i filmen, som kommer att berättas av eleverna. Då befinner vi oss i skönlitteraturen, då befinner vi oss i kursplanerna, då befinner vi oss i Lgr 11. Kanske vi inte gillar mumintrollen. Det må så vara. Vi möter dem i alla fall. Låt eleverna skriva det brev som lyser upp mumintrollets vinter. Vad kan man skriva till en vän som man vill muntra upp?

 

This entry was posted in Lektioner och lektionsförslag, Litteratur och läsning, Modellerna, Styrdokumenten, TED / Youtube and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Lektionsförslag: Skriv Snusmumrikens brev!

  1. Pippi says:

    Att lägga i min höstplanering/ Varmt Tack!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.